Vi tar tilbake byrommet!

Når: mandag 7. mars 2022 KL. 17.00-20.00
Hvor: Helgesens gate 46, 0553 Oslo, Norge

Hei alle sammen!!Vi gleder oss over å kunne invitere til en workshop sammen med Subvertising Norway i anledning 8. mars!Subvertising er et sammenslått ord av ´subvert´ og ´advertising´, og beskriver en form for sivil ulydighet, som erstatter reklame med kunst i våre delte byrom. Den 7. mars skal vi fortelle om bakgrunnen for denne protestkunstbevegelsen, og gi praktisk opplæring i hvordan det kan gjøres.Først gir vi et kort foredrag om aksjonsformen 'subvertising' og kollektivet Subvertising Norway. Etter foredragen setter vi i gang med verkstedet: nå får de som vil lage egne plakater og kunstverk. Vi stiller med papir, maling og tusjer. Når plakatene er ferdig, går de av oss som ønsker sammen i gatene for å henge opp plakatene vi har lagd.Om Subvertising Norway:
Subvertising Norway er et non-profit aktivist- og kunstkollektiv dedikert til å stille spørsmål ved hvem som har makt til å formidle og skape mening i det offentlige rom gjennom kreative intervensjoner og kunst-basert aktivisme.Det er gratis å delta, vi stiller med materialer som trengs til å lage plakatene. De som kan og vil, kan donere en valgfri sum som går til å dekke materialer for fremtidige workshopsArrangementet starter kl 17 og vi planlegger å holde på til rundt kl 19/20 - deretter går vi rundt i gatene.

SFF x trass! Creative Writing Workshop

Når: onsdag 9. februar 2022 kl. 18.00-20.00
Hvor: Store Møtesal, Gaustadalleen 30C

Writing workshop with "trass!"
Do you have a lot to get off your chest, but don't know exactly how? Fear not! Help is on the way. This Wednesday SFF and trass! will co-host a writing workshop so we can all practice the art of self-expression together. trass! is a feminist student journal based at the University of Oslo. They publish one volume per semester, and anyone can submit texts relating to the theme of the volume - any genre is welcome.
The theme for the upcoming volume is "noise" (Norwegian: støy), so the workshop will mainly revolve around this, but you are of course welcome to write about anything you want.In the workshop we will:
- learn about trass! and their work and events
- get acquainted with different writing techniques and styles
- practice writing skills (we will provide pens and paper, but BYOC (Bring Your Own Computer) (or your fancy caligraphy kit)
- share what we have written (voluntarily - no obligation!)
- eat snacks and enjoy each other's companyRemember, remember... to sign up in this form, so we can make sure there will be enough space for everyone to stay safely distanced: https://forms.gle/6hhkt39D5ShRtRkh8About SFF:
The Students' Feminist Association (Studentenes Feministiske Forening) was established by five MA students in Gender Studies at the University of Oslo autumn 2021. The association meets every Wednesday to discuss all things feminist, socialize and learn from each other. The association is open for everyone, students and non-students. The meetings are conducted in English.
To become a member of the association, join the group @sff_uio and fill in the registration form.

KVIIIIIIIISSSSSS

Når: torsdag 27. januar 2022 kl. 19.00
Hvor: zoom: https://uio.zoom.us/j/65235204988

HEI ALLE SAMMEN!!!! nå er vi tilbake med nytt semester og det betyr: KVISSSSSS!!!! var du med forrige gang vet du at det var gøy, var du ikke med forrige gang vet du egt også at det var gøy, for sånn er det med kviss.vi kjører digitalt så vi slipper å utsette oss for omikron og karantene og alt det der.zoom-lenke: https://uio.zoom.us/j/65235204988
HÅPER DU VIL KOMME OG HA DET GØY MED OSS. inviter venner. tror det blir kahoot. SNAKKES!!!!!!!!


lesesirkel vol. 6: feministiske memes

Når: torsdag 4. november kl. 19.00

Hvor: Harriet Holters hus på Blindern

På torsdag er det ny lesesirkel med trass!! Vi skal se et klipp fra en samtale mellom tegneserieskaper og illustratør Sofie Riise Nors og forfatter og kjønnssosiolog Cecilie Nørgaard. Samtalen ble sendt på DR og tittelen er passende nok "pussypower eller kønsneutral?" - sakens kjerne kanskje?? Sofie Riise Nors lager også memes på instagramkontoen waginapineapple: https://www.instagram.com/waginapineapple/Sammen med klippet og flere memes av Sofie er vi klare til å la diskusjonen gå av seg selv. Vi krever ingen forkunnskaper, kun deg og ditt (gjerne kritiske) snakketøy. Det blir kaffe og snacks. Ta med en venn eller kjæreste eller nabo, det blir hyggelig<33

Halloweenfest med trass!

Når: Lørdag 30. oktober kl. 20.00

Hvor: biblioteket på chateau neuf

Hei hei godt folk! nå er oktober over oss, og trass har gleden av å invitere DERE på halloweenfest. Det blir kostymekonkurranse og andre morsomme leker! kom ikke som du er, kom som noe skummelt (eller kreativt)
Arrangementet er åpent for alle oslos feministiske studenter. håper å se deg der., Vi gleder oss!!!Slippfest!!!

Endelig har vi tid til å feire de to første nummerne av trass!vi starter dagen i den feministiske bokhandelen i Kingos gate 4, med innlegg fra våre bidragsytere. Vi har vært heldige og fått med oss blant annet
Reduser Husleia (https://reduserhusleia.no/), Subvertising Norway,(https://www.instagram.com/subvertisingnorway/)
This is Gendered (https://www.instagram.com/thisisgendered/)
og Funkisstudentene (https://www.facebook.com/funkisstudentene), som alle vil ha noen opp på scenen med oss for å fortelle litt rundt bidragene sine. Vi har også med enkeltpersoner, selveste Anine Aasen og Mina Elazhari.
Det blir vafler og boksalg såklart Etter dette blir det fest på utestedet MIR! Dørene åpner kl 17, og The Marsmellows (https://www.instagram.com/themarsmellows/) går på kl 19, etterfulgt av MIO (https://www.instagram.com/miomusikk/).
PROGRAM
kl 12 - boksalg og vafler hos kingos fire
kl 14 - foredrag av bidragsytere
kl 17 - MIR åpner dørene
kl 19 - the Marsmellows
kl 20 - MIO
kl 21 - DJ-arrangementet er selvfølgelig helt gratis. vi gleder oss masse til å se dere der!vennlig hilsen trassredaksjonen

Heksesirkel

Når: Torsdag 6. mai kl. 19.00

Hvor: Online. Følg med på facebook for link til arrangement: https://www.facebook.com/events/185961340018015 

Hei alle sammen, er dere klare for et nytt trass! arrangement???? Vi også! Dette blir semesterets siste arrangement, og vi feirer det med ei litta heksekveld. Vi har fått med oss kulturhistoriker Ane Ohrvik til en samtale om hekser(!). Er du interessert i spørsmål om hekseforfølgelse, hvem som ble anklaget for hekseri og hvorvidt hekser finnes er dette kvelden for deg! Vi stiller Ane noen spørsmål og på slutten av kvelden åpner vi opp for spørsmål fra "publikum". Zoom-lenken publiseres snart.Vi gleder oss masse til enda en hyggelig kveld, Håper vi sees :))

Lesesirkel volum fem: "Six Ways of Looking at Crip Time"

Når: Torsdag 22. april kl. 19.00
Hvor: Online. Følg med på facebook for link til arrangement: https://www.facebook.com/events/826932871231059/

Nå blir det lesesirkel igjen!! Denne gangen skal vi lese artikkelen "Six Ways of Looking at Crip Time" av Ellen Samuels.

Med oss har vi Sara Orning, ansatt på STK, til å hjelpe oss med å gå inn i teksten. Rigg deg til med popcorn i din egen bopel, og kom som du er. Som vanlig kreves det ingen forberedelser eller forkunnskaper, vi vil gå gjennom teksten i plenum. Men hvis du vil se litt på teksten på forhånd er den tilgjengelig via Oria, eller så kan dere følge denne lenken: https://dsq-sds.org/article/view/5824 Vi gleder oss masse og håper det blir enda en trivelig lesesirkel hvor vi kan lufte tankene våre litt :))))

Strikk, drikk og feministisk quiz!

når: torsdag 14. april kl. 19.30-20.30

hvor: Online. Følg med på facebook for link til arrangement: https://www.facebook.com/events/826932871231059/

Bli med på strikk, drikk og feministisk quiz! Kom som du er, alene eller med en venn. Sted: zoom (vi legger ut zoomlinken i arrangementet på facebook litt før arrangementet starter) 

Håper vi ses!

Dagen før dagen: Ein samtale om feministåret 2020

når: søndag 7. mars kl. 18.00-19.30
hvor: Online. Følg med på facebook for link til arrangement: https://www.facebook.com/events/1101453563659311

Korleis gjekk det eigentleg for feminismen i 2020? Og korleis kan me gjera det betre i 2021? trass! studenttidsskrift og Venstrealliansen inviterer til panelsamtale for å snakka om året som er gått frå eit feministisk perspektiv. Me har invitert kloke folk som har klokt å seia om kva for nokre lærdommar me kan med oss vidare inn i nyåret. Følg med for å finna ut kven som dukkar opp - me kjem med meir info fortløpande!

Lesesirkel volum fire: Tove Jansson og "Det usynlige barnet"

når: torsdag 18. februar kl. 19.00-20.30
hvor: Online. Følg med på facebook for link til arrangement: https://www.facebook.com/events/1065772657275477

trass inviterer til lesesirkel, denne gang om Tove Janssons novelle "Det usynlige barnet". Med oss har vi Sofia Alaoui til å snakke om bacheloroppgaven sin om nettopp Tove Janssons syn på barn og oppdragelse i denne trassige novellen!
Rigg deg til med popcorn i din egen bopel, og bli med trass på lesesirkel torsdag 18.februar!
Kom som du er Ingen forberedelser eller forkunnskaper kreves, vi vil gå gjennom novellen i plenum! Men hvis du vil se litt på teksten på forhånd er den tilgjengelig via nasjonalbiblioteket:
https://www.nb.no/items/3ce05816f81597715596dab8a5e9a68c?page=81&searchText=det%20usynlige%20barnet

Lesesirkel volum tre: Incels

når: torsdag 24. september kl. 18.00-20.00
hvor: Georg Morgenstiernes hus rom 152

sjekk ut arrangementet på facebook: https://fb.me/e/1CkSgT0A9

Nytt semester betyr nye lesesirkler!! Vi håper det klør like mye i deres diskusjonsmuskler som det gjør i våre! Denne gangen vil vi se Natalie Wynns "Incels", før vi lar diskusjonen gå. Natalie Wynn, kjent som Contrapoints på youtube, er blitt både hyllet og kritisert. Videoen "Incels" ble kåret til en av 2018's beste videoessays.

​For å opprettholde godt smittevern er vi nødt til å begrense antall deltakere til 20, her er det førstemann til mølla!! Påmelding skjer gjennom denne linken: https://docs.google.com/.../1FAIpQLSc4kyr3CUY.../viewform...

Lesesirkel volum to: Adichie 

når: onsdag 4. mars kl. 16.30-19.00
hvor: Sophus Bugges hus, seminarrom 2.

​sjekk ut arrangementet på facebook: https://www.facebook.com/events/230778361282634/

"We should all be feminists" sier forfatteren Chimamanda Ngozi Adichie i essayet med samme navn. Adichie gav ut sin første roman i 2003 og har siden vunnet flere litterære priser. Essayet finnes også som en TED talk, og vi vil se foredraget, spise popkorn, drikke kaffe, snakke sammen og bli litt klokere!

Velkommen!

Lesesirkel volum ein: Sapfo

når: onsdag 5. februar kl. 16.30-19.00
hvor: Sophus Bugges hus, seminarrom 3.

​sjekk ut arrangementet på facebook:https://fb.me/e/cAQ3a38SZ

Me byrjar sjølvsagt med Sapfo, som for 2600 år sidan skreiv poesi om skeiv kjærleik. Paal André Hermansen, som tek master i Europeisk kultur og har bakgrunn frå antikk, kjem til å seia nokre ord om Sapfo og tida hennar. Teksten vil bli delt ut på lesesirkelen. Det er sjølvsagt ok å ikkje ha lese teksten før me møtest; dette er totalt lågterskel! Og: Ta med kopp, så fiksar me kaffi og noko snacks! Sjåast!